5 Dingen die je nog niet wist over bamboe

Bamboe is een zeer veelzijdige plant met enorm veel unieke eigenschappen en nog meer toepassingsmogelijkheden. De 10 redenen waarom bamboe de toekomst is hebben we beschreven in onze vorige blog, ->klik hier<- om die te lezen. Maar bamboe biedt nog veel meer, zie hier 5 feitjes over bamboe die je waarschijnlijk nog niet wist! 

1. Bamboe is zeer duurzaam

Bamboe is duurzamer dan staal, in verhouding tot gewicht is bamboe maar liefst 7x sterker dan staal bij trekkrachten en sterker dan beton bij drukkrachten. Nog een leuk weetje is dat bamboe sterker wordt wanneer het nat is. Hennepvezels bijvoorbeeld raken 20% van hun kracht kwijt wanneer het nat is, terwijl bamboe juist 20% sterker wordt. 

2. We stelen geen eten van de reuzenpanda’s

Wij bij Bamboeddha maken alleen gebruik van 100% moso bamboe in al onze producten. Panda’s zullen nooit moso bamboe consumeren en bewonen ook geen moso bamboebossen. Dus maak je vooral geen zorgen dat wij bij Bamboeddha de woonomgeving van reuzenpanda’s kapot maken.

3. Bamboe is van nature antibacterieel

Bamboe heeft natuurlijke anti-microbiotische eigenschappen die bacteriën dood. Om dezelfde reden worden snijplanken ook vaak van bamboe gemaakt. Je zult je dus geen zorgen hoeven maken dat onze tandenborstels of bestek bijvoorbeeld niet hygiënisch zijn, bamboe doet alles vanzelf

4. Bamboe is geen boom maar gras

Bamboe heeft enorm veel unieke eigenschappen, zo zijn de vezels sterker dan staal, is het de snelst groeiende plant ter wereld, en is het van nature anti-bacterieel. Met hoogtes van soms wel 30 meter wordt bamboe soms verward met bomen, terwijl bamboe biologisch gezien een grassoort is. Maar waarom wordt bamboe eigenlijk als grassoort gezien en niet als een boomsoort? ->klik hier<- en lees het in onze vorige blog

5. Bamboe overleeft natuurlijke en door de mens veroorzaakte rampen 

Oké misschien is overleven niet helemaal het juiste woord maar bamboe is wel degelijk een oerdegelijke plant die beter bestand is tegen weer en wind dan welke plant dan ook. Bamboe groeide veel sneller terug dan alle andere planten in de buurt van ground zero in 1945 in Japan. Bamboe staat er ook om bekend om snel weer te verschijnen na extreem weer en natuurverschijnselen zoals orkanen, cyclonen, tyfonen, aardbevingen en tsunami's. Had je niet gedacht heh, dat bamboe zoveel ongelooflijk mooie eigenschappen zou hebben. :) 

Vond je deze blog leuk en wil je meer bamboe inspiratie opdoen? Bezoek dan ook eens onze collecties vol geweldige bamboe producten. Klik hier om naar de collecties te gaan.

Bamboe is beter