Waarom bamboe geen boomsoort maar een grassoort is

Bamboe is geen boomsoort maar een grassoort

Bamboe heeft enorm veel unieke eigenschappen, zo zijn de vezels sterker dan staal, is het de snelst groeiende plant ter wereld, en is het van nature anti-bacterieel. Met hoogtes van soms wel 30 meter wordt bamboe soms verward met bomen, terwijl bamboe biologisch gezien een grassoort is. Maar waarom wordt bamboe eigenlijk als grassoort gezien en niet als een boomsoort?

Er zijn standaardmetingen die botanici gebruiken om planten te classificeren, deze hebben betrekking op plantkenmerken, bijvoorbeeld of ze hun bladeren het hele jaar door hebben of afwerpen, of ze vaste stammen zoals bomen hebben, of holle stengels zoals grassen, en hoe de huid (schors), en andere lagen groeien, of de plant op een bepaalde manier bloeit, enzovoort.

Grasplanten zijn eenzaadlobbige planten, met een bepaalde blad- en bloemmorfologie die hen van andere planten onderscheidt, ze groeien heel snel en hebben lange, slanke bladeren, die bamboe als een gras kwalificeren in plaats van een boom.

Vond je deze blog leuk en wil je meer bamboe inspiratie opdoen? Bezoek dan ook eens onze collecties vol geweldige bamboe producten. Klik hier om naar de collecties te gaan.

 

Bamboe is beter