Bamboe 3D Prints (By Bamboeddha©)

Hoi, leuk dat je dit leest! 😄 Bamboeddha is als eerste in Nederland begonnen met een uniek project, namelijk het 3D printen van Bamboe producten. Voor degene die niet weten wat een 3D printer is, een 3D printer is een apparaat dat driedimensionale objecten print op basis van een digitale bouwtekening. De objecten worden laagsgewijs opgebouwd met behulp van een techniek die rapid prototyping wordt genoemd. De lagen worden gemaakt door het versmelten van het filament, de 'inkt' in een 3D printer.

3D printen gebeurd doorgaans met plasticsoorten zoals PET (Het materiaal waar Cola flesjes van worden gemaakt) en ABS (het materiaal waarvan Lego blokjes worden gemaakt). Maar wij bij Bamboeddha doen het net even een tikje anders, we heten niet voor niks Bamboeddha! 🐼

Door gebruik te maken van een speciaal filament hebben wij het voor elkaar gekregen om voorwerpen van bamboe te kunnen printen. Nou zal je misschien denken, maar hoe is het mogelijk dat bamboe smelt? 

Dit komt omdat het bamboe gemengd is met een speciale stof genaamd PLA. PLA wordt veel gebruikt voor 3D printers en staat voor polymelkzuur. Het is gemaakt van mais en suikerriet en dus volledig milieuvriendelijk en duurzaam. Het materiaal is zeer veelzijdig en zeer geschikt voor een 3D printer. Op deze manier kunnen wij onze missie voortzetten op weg naar een duurzamere wereld.

Alle producten die je in deze collectie vindt zijn door onszelf ontworpen en worden door ons geprint. In de loop der tijd zullen we meerdere producten toevoegen aan deze collectie dus houdt onze webshop in de gaten. Heb je toevallig altijd al gedroomd van een 3D geprint product? Stuur een mailtje naar info@bamboeddha.nl en wie weet wordt jouw droom werkelijkheid. 


Groetjes, team Bamboeddha! 🐼

Bamboe is beter